27.11.2017: Syyskokouksen satoa

Pohjois-Karjalan kauppakamarin uudeksi puheenjohtajaksi toimitusjohtaja Ari Mononen

Pohjois-Karjalan kauppakamarin syyskokouksessa valittiin uusi puheenjohtaja sekä uudistettiin hallituksen kokoonpanoa. Perinteisen, vuosittain jaettavan Kouluttajayhteisö-palkinnon lisäksi ojennettiin myös kauppakamarin henkilökunnan oma, aktiiviselle valiokuntalaiselle osoitettu Vuoden Valo -palkinto.

Pohjois-Karjalan kauppakamarin puheenjohtajan, toimitusjohtaja Juha Kivelän (PKO) väistyessä tehtävästään vuoden 2017 lopussa, valitsi kauppakamarin sääntömääräinen syyskokous uudeksi puheenjohtajaksi toimitusjohtaja Ari Monosen (Iivari Mononen Oy). Mononen on toiminut aktiivisesti Pohjois-Karjalan kauppakamarin valiokuntatyössä vuodesta 2006 alkaen aloittaen Ulkomaankaupanvaliokunnassa, joka sittemmin muuttui Kansainvälistymisvaliokunnaksi. Mononen toimi Kansainvälistymisvaliokunnan varapuheenjohtajana vuodesta 2008 alkaen siirtyen sen puheenjohtajaksi vuonna 2012. Hallituksen jäsenenä Mononen aloitti vuonna 2014. Vuodesta 2016 eteenpäin hän on toiminut sen ensimmäisenä varapuheenjohtajana.

Kauppakamarin hallituksen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi siirtyi toimitusjohtaja Ari Karhapää (Outokummun Osuuspankki) ja toiseksi varapuheenjohtajaksi toimitusjohtaja Mia Mantsinen (Mantsinen Group Ltd Oy).

Myös hallituksen jäsenistö koki uudistuksia. Pitkäaikainen jäsen, laamanni Harri Kontturi väistyi tehtävästään ja uusina jäseninä hallitukseen nimettiin toimitusjohtaja Jorma Korhonen (Pohjois-Karjalan Sähkö Oy), rehtori Petri Raivo (Karelia Ammattikorkeakoulu Oy) sekä asianajaja Tuomo Vatanen (Asianajotoimisto Surakka Oy).

Vuoden 2017 Kouluttajayhteisö -palkinto ojennettiin Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus Palkeille. Palkinnon vastaanotti kehittämispäällikkö Soile Röppänen. Valinnan perusteiksi todettiin, että Palkeet on ansioitunut henkilöstönsä ammattitaidon tavoitteellisessa, monipuolisessa ja jatkuvassa ylläpitämisessä koulutuksen lisäksi myös lukuisin muin keinoin. Kouluttaminen on myös yksi sen omista, asiakkaille tarjotuista avainpalveluista. Palkeilla on kumppanuussopimuksia useiden koulutusorganisaatioiden kanssa ja se tarjoaa vuosittain kymmeniä harjoittelupaikkoja opiskelijoille.

Kauppakamarin henkilöstön päättämä, vuosittain erityisen ansioituneelle valiokuntalaiselle annettava Vuoden Valo -palkinto annettiin tänä vuonna Keijo Mutaselle. Mutanen on vaivojaan säästämättä edesauttanut pk-yritysten kansainvälistymiseen tähtäävän Global Steps -valmennusohjelman kehittämistä sekä ollut pyyteettömästi tukena ohjelman suunnittelussa, toteutuksessa ja parantamisessa.

Pohjois-Karjalan kauppakamarin hallitus 2018:
puheenjohtaja toimitusjohtaja Ari Mononen (Iivari Mononen Oy)
I varapuheenjohtaja toimitusjohtaja Ari Karhapää (Outokummun Osuuspankki)
II varapuheenjohtaja toimitusjohtaja Mia Mantsinen (Mantsinen Group Ltd Oy)

hallituksen jäsen Kari Hirvonen (Piippo Oyj)
toimitusjohtaja Jorma Korhonen (Pohjois-Karjalan Sähkö Oy)
liiketoimintayksikön johtaja Antti Piitulainen (Abloy Oy)
kuntayhtymän toimitusjohtaja Ilkka Pirskanen (Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä)
rehtori Petri Raivo (Karelia Ammattikorkeakoulu Oy)
kaupunginjohtaja Asko Saatsi (Nurmeksen kaupunki)
asianajaja Tuomo Vatanen (Asianajotoimisto Surakka Oy)Takaisin