Perustietoa

Kauppakamariorganisaatio on julkisesta rahoituksesta riippumaton, maailmanlaajuinen ja arvostettu elinkeinoelämän yhteistyöorganisaatio, jonka toiminta perustuu kauppakamarilakiin sekä yritysten vapaaehtoiseen jäsenyyteen. Ensimmäisen kauppakamarin perustivat Marseillessa vuonna 1599 silloiset elinkeinonharjoittajat, kauppiaat ja merenkulkijat.

Kauppakamarin tehtävänä on elinkeinoelämän edistäminen. Toimiessaan elinkeinoelämän edunvalvojana kauppakamari vaikuttaa viranomaisiin ja lainsäädäntöön, kehittää markkinataloutta sekä edistää elinkeinoelämän ja viranomaisten välistä yhteistoimintaa.

Toimintaan kuuluu myös ajankohtaiskoulutuksen järjestäminen ja ulkomaankaupan edistäminen. Lisäksi kauppakamari hyväksyy elinkeinoelämässä tarvittavia asiantuntijoita sekä myöntää ulkomaankaupassa tarvittavia asiakirjoja.

Pohjois-Karjalan kauppakamari on perustettu vuonna 1954 ja se toimii Pohjois-Karjalan maakunnan alueella. Pohjois-Karjalan kauppakamariin kuuluu tällä hetkellä lähes 600 jäsentä, jotka työllistävät yhteensä yli 31 000 työntekijää ja tuottavat yli 50 prosenttia maakunnan yritysten liikevaihdosta.

Kauppakamarimme järjesti toukokuussa 2016 Joensuun torilla ensimmäistä kertaa uuden, kaikelle kansalle suunnatun ilmaistapahtuman nimeltä Kesäntekijäiset. Kaksipäiväisen tapahtuman tunnelmiin pääsee kuvina tutustumaan seuraavista linkeistä: perjantai 13.5. ja lauantai 14.5. Kuvaajana toimi Risto Kuittinen.